Nu var det vist også på tide at få brugt det havtorn 🙂
Onsdagshelten valgte at lave sirup,
(ikke efter min opskrift, men en ganske lækker en,
fundet på Gastromad.dk).
Inden du begynder –
Den nemmeste måde at “høste” havtorn er, at smide grenene i fryseren,
til de er helt frosne.
Herefter er de MEGET nemmere at få af.
Jeg læste mig til at nogen bruger en gaffel,
men vi (onsdagshelten), synes det var nemmere med et par arbejdshandsker.
Jeg vil nok tilråde at man bruger handsker,
selvom man også bruger en gaffel.
Det er ikke for sjov den hedder havtorn – men flotte er de 🙂
Jeg har lavet marmelade 🙂
Efter en helt simpelt opskrift.
Du bruger:
– 1 del havtorn
-2/3-1/2 del sukker
Du kan bruge syltesukker, da der er peptin i (fortykkelsesmiddel),
men jeg har altid bare brugt alm. sukker.
Lige en indskudt bemærkning : Du må nok hellere bruge syltesukker,
det bliver nemlig ikke tykt nok, hvis du bare bruger alm. sukker.
Så gør du således:
– Skyl bærrene og fjerne urenheder (blade, dyr osv).
– Blend de bær som du vil lave marmelade af
– Når du har blendet bærrene – skal du lige køre dem igennem en si.
På den måde fjerner du kernerne, som er lige som små sten.
– Hæld det i en gryde, kog det op
– Lad det stå og simre til det bliver tyktflydende
– Skum det af og hæld det på skoldede glas 🙂
Done!
– Havtorn smager meget af citrus – så du kan bruge det på en mad, i sovsen, til kød, på is –
ja, lige hvad du lyster. Og så er det Sundt!
Pingback: Hvid Gløg med havtorn - Pennys