1. søndag i advent,
havde vi inviteret nogle venner og noget familie,
til at hygge med os.
Vi brugte formiddagen på at være i haven,
og gik derefter ind for at gøre klar til gæster.
På plakaten var hvid gløg og æbleskiver –
selvom vi aldrig nåede til æbleskiverne
(folk var for mætte efter alle de andre ting).
Opskriften på den hvide gløg får du her OG
da folk skulle køre hjem, var gravide og alt muligt,
blev den alkoholfri 🙂
Du skal bruge:
– Æblemost (ufiltreret juice kan også bruges)
– 120g sukker
– 2 flasker hvidvin (1,5l)
– Vaniljestang
– Stjerneanis
– 1-2dl Havtornesirup (få opskriften her)
– julekrydderier (kardemomme, kanel osv)
– Fyld (feks abrikoser og nødder)
Sådan gør du:
Allerførst skal du lave gløgessens.
Dette kan laves i forvejen og stilles på køl,
så det er nemt lige at bikse noget gløg sammen.
– Hæld 8-10dl most/juice i en gryde
– Tilføj alle krydderierne og sukker – husk at flække vaniljen
– Bring blandingen i kog og lad den simre en lille halv time.
– Sluk blusset og lad det køle.
(her smed jeg fem skrællede pærer i, så de kunne blanchere i blandingen)
– Når blandingen er kølet kan du smide den i køleskabet,
hvor den holde sig et par dage.
Når du vil lave gløg
– hæld blandingen i en gryde (Sorter de store krydderier fra)
– Tilsæt 2 flasker hvidvin
– Varm det op – det må ikke koge
– Tilsæt fyld – Jeg brugte en alm. fyldpose med mandler og rosiner,
og tilsatte ca. 50g hakkede tørrede abrikoser.
– Server når det er varmt
Hvis det skal være alkoholfri – lader du det simre videre,
og dufter til det engang imellem.
Til at starte med, river dampen i næsen – det er alkoholen,
når den har stået og dampet lidt,
kan du dufte igen – hvis det er holdt op med at rive i næsen,
så er alkoholen fordampet og kan serveres.
Det blev serveres med en skål hvid kandis – til dem der har en sød tand.
Gløggen gik så hurtigt jeg ikke nåede at få et billede af det –
men det så lækkert ud og smagte fantastisk!
Du kan også putte frugttern, som æble eller pærer i, eller citron/appelsinskiver i.