Robotterne Kommer…

Ok, de kommer måske ikke lige nu, men de er i hvert fald på vej.

Tado

Kender du typen, som giver konen fælge til hans nye bil? Det er mig. Jeg giver måske ikke lige fælge, men det er tæt på. Onsdagshelten er lidt en gadgetnørd, så til jul fik han gadgets. Nærmere præcis Tadotermostater. Jeg gjorde en god handel på Proshop til Black Friday og fik investeret i en håndfuld Tadotermostater til boligen.

Og de er smarte! Sammenkoblet med en app på telefonen, får du et hav af informationer og muligheder. Udover vi feks kan sige, at der skal være 17 grader i soveværelset om dagen, så kan vi sige der kun skal være 19 om natten. Når vi lufter ud, plinger appen og spørger om vi vil lukke for varmen i det rum, hvor der er åbent ud til.
(Det kan den også gøre selv, men det er en service som koster lidt om året og vi er nordjyder, så vi trykker gerne selv på knappen for at spare pengene.)

Og man sparer en del. Det bliver alligevel til penge, at der skrues ned for temperaturen i de rum man ikke bruger om natten, eller hvis den kan se at alle beboere i husstanden har forladt huset, spørger den om ikke den lige skal skrue ned, til vi kommer hjem igen. Jo tak. Penge sparet er penge tjent.

Appen ser sådan ud. Symbolet der ligner prutter, er en analyse af indendørsluften. Så fortæller den, at indendørsluften er god eller hvad den nu er. Den fortæller lidt om luftfugtigheden, om hvilke partikler der er i luften og hvad man ellers synes man har brug for (hvis man da har et mindre laboratorie i sit hjem).

Han blev glad – og det er da det vigtigste. Han investerede i et par stykker mere, så vi har i hele huset. De billigste købes hos Tado selv, som refurbished – hvilket betyder at det ydre er genbrugt, men typisk at indmaden er nyt. Det kan være nogle der er gået i stykker som de så har fået retur og lavet. Så hvis de ikke er på bud på Proshop, så er Tado selv et godt bud på, hvordan man kommer igang.

Smartthings

Men hvis han nu er lidt en gadgetnørd, har han så andre ting? – spørger du.

Svaret er Ja! Okkeja okkeja… Der er nærmest ingen grænser for hvad han ikke finder på. Udover Tado, har vi også Smartthings. Det er en app som kan styre alt muligt, rundt omring i huset. Hvis det selvfølgelig er sat op til det. Vi har alle mulige små dimser og kasser rundt omkring, som måler om der er bevægelse, lys, luftfugtighed, og selvfølgelig som man kan tænde/slukke via en app. Den eneste begrænsning er rækkevidden på vores wifi. I mit drivhus har jeg feks en temperaturmåler og en kontakt som tænder for husvandværket i skuret, så jeg kan få regnvandet fra palletanken gennem hanen, når jeg skal vande. Vi har en kontakt i soveværelset, som tænder et ambient lys, når Lillebror skal have mad om natten. En kontakt ved hoveddøren, som slukker alt i hele huset, når vi er på vej ud af døren.

Derudover har vi forskellige profiler på belysningen, afhængig af om vi sidder og ser tv, spiser inde ved bordet, er stået op kl 6 fordi Lillebror ikke ville sove mere.

Derudover kan den også finde ud af, om cromecasten streamer, fordi så dæmper den da lige lyset.

Det kræver selvfølgelig at man investerer i de der smarte pærer som kan snakke sammen med appen eller man køber sådan en dims man kan sætte i enden af ledningen.

Vi har alt muligt mærkeligt udover de her par ting, men det må du høre om en anden dag. Jeg tænker en af dagene at fortælle om vores Flexel – som giver rigtig god mening, når man også har Tado, Smartthings og lige har investeret i en hybridbil med tilhørende ladeboks.

Nu er Lillebror oppe fra middagsluren, og min tilstedeværelset er krævet i stuen – Så kan jeg jo tænde lyset på vej derind.

Nogle af linkene er affiliate, hvilket betyder  jeg et par reklamekroner hvis du trykker dig ind og handler gennem dem. Det påvirker naturligvis ikke dig eller din pris, men jeg får et lille bidrag som udelukkende går til at drive bloggen

Comments are closed.