Ingefærdrik – Starterkultur

Siden vi var på Karmasushi i Århus, har jeg drømt om deres ingefærøl/drik.
Jeg er ikke rigtig til ingefær normalt, men af en eller anden årsag,
er jeg altså helt vild efter den her.
img_20160820_150314.jpg

Til at starte med, vil jeg lige understrege der ikke er alkohol i –
det er lidt ligesom rootbeer – hvor der heller ikke er alkohol i.
Hvorfor det hedder “øl” har muligvis noget at gøre med at man brygger det.

Ingefærøl starterkultur
Det er ligesom med andre probiotiske drikke,
såsom Kombucha og vandkefir,
at man er nød til at have en kultur, som kan udvikle drikken.
Forskellen er bare, at den her er relativ nem at lave selv.
Det tager 3-7 dage, hvor du hver dag “fodrer” din kultur.

Du skal bruge:
– Ingefær (økologisk – så er du fri for at skrælle)
– økologisk rørsukker
– vand (fra vandhanen)
– et glas og et stykke klæde

img_20160902_142354.jpg

Sådan gør du:
Riv ingefær eller hak det fint.
Herefter blander du:
2 spsk revet ingefær og 2 spsk rørsukker,
med 2 kopper vand (ca. 2dl).

img_20160902_185341.jpg
– Rør rundt i blandingen med en Ikke-metal ske –
(jeg brugte et bambusgrillspyd).

Det er nemlig sådan, at heller ikke denne kultur,
må komme i kontakt med metal.

img_20160902_185444.jpg

Når du har rørt sukkeret ud,
tager du klædet og dækker glassets åbning,
og fastsætter med et elastik.
Stil det et sted hvor der er stuetemperatur,
feks. i ovnen – hvor det også kan stå i ro
(husk at tage det ud hvis du skal bruge den).

Du må ikke stille det i nærheden af andre ting som brygges,
da de kan krydskontaminere og ødelægge begge drikke.

Hver dag skal du fodre din bryg, (1 gang for hver 24 timer),
med 1 spsk sukker og 1 spsk ingefær.
Jeg rev hele mit ingefær og satte det i køleskabet i en bøtte.

Efter 3-7 dage begynder det at boble og bruse når du rører i det,
hvilket betyder den er klar til brug.

Følg med på bloggen og få opskriften på ingefærøl en af de nærmeste dage!


3 Comments:

  1. Pingback: lækker opskrift på ingefærøl - Pennys.dk

  2. Hvor strengt er det med metal? Må man måle ingefær og rørsukker af med en metalske?

    • Det tror jeg godt du kan. Bare du ikke rører i det med en metalske. Det er bakterierne i kulturen, som udvikler sig forkert hvis de rører metal, og de er jo ikke dannet endnu, når du måler det op, så jeg tror godt du kan 🙂

Er du enig - eller oplever du noget andet?