Rabarbersirup med mynte Opskrift – Som smagsgiver

Jeg er blevet helt hooked på både kombucha og vandkefir –
både fordi det er sundt, men også fordi der går vel meget sodavand til herhjemme.
Jeg har aldrig brudt mig om at drikke vand,
fordi det er kedeligt – og jo ikke smager af noget…

Så, som forberedelse til vandkefiren – har jeg lavet rabarbersirup med mynte –
fordi jeg er så utålmodig 😛

Du skal bruge:
-500g sukker
– 500g vand (5dl)
– 200 – 250g rabarber
– et par kviste med mynte

Sådan gør du:
– Blend rabarberne med mynte og noget af vandet
img_20160524_161417.jpgimg_20160524_161500.jpg
-Hæld resterende vand, sukker og blendede rabarber i en gryde og bring det til kogepunktet
– Husk at røre så det ikke brænder på
img_20160524_161613.jpg
– Når de begynder at koge, skruer du ned på simrevarme,
og lader det simre.

Nu bestemmer du sådan set selv hvor tykt det skal være –
som det simrer løs, koger det lige så stille ind.
Til smagsgiver til feks saft, is, eller væsker som kombucha og vandkefir,
er det ikke nødvendigt at simre det mere en 30min.
Hvis du skal bruge det til feks pandekagesirup eller til at hælde over kager og desserter,
skal du nok lade det simre op til 3-4timer –
eller til du synes det er tykt nok.

– Nu kan du hælde det på glas – mens det er varmt.
– Skold en flaske eller et glas ved at hælde kogende vand i den og ryst den godt
Pas på – Glasset bliver varmt!
Skold andre ting som du også bruger – si, tragt, ske osv…
(Hvis du vil gemme rabarberstykkerne som du sier fra, skal du også skolde et glas til dette)

img_20160524_175437.jpg

Tag en finmasket si – (brug evt også en tragt, hvis du bruger en flaske) og hæld siruppen gennem.
Sien tager nu alle rabarberstykkerne og mynten, som du blendede tidligere,
så siruppen bliver fin og klar.
Overskudsrabarbergrumset kan du hælde på et andet glas, og bruge som en slags (meget sød) marmelade eller kompot.

Luk glasset (flasken) når du har hældt det over, mens det stadig er varmt.
På den måde skaber du undertrykket, som forsegler beholderen.
Holdbarheden er lang – så snart der er så stor mængde sukker i,
skal det nok sørge for at konservere produkterne.
img_20160524_180133.jpg

Du kan også bruge alt muligt andet end rabarber.
Tommelfingerreglen er at du skal bruge 1 del vand til 1 del sukker og
ca. 1/4-1/5 på smagsgiveren – afhængig af hvad du bruger.
Bruger du noget der smager meget kraftigt er 1/10 måske nok –
smag på det og bedøm selv – det er kun fantasien der sætter grænsen 🙂

One Comment:

  1. Pingback: Vandkefir Grundopskift og vejledning

Comments are closed