Jeg elsker frikadeller!
Især med fugl og lækre grøntsager.
Den anden dag lavede jeg en portion, som holdte både til aftensmad,
og madpakker.
Jeg vil gerne dele opskriften med dig 🙂
Du skal bruge:
– 500g hakket kylling (eller kalkun)
– 300g revet grøntsager (jeg brugte squash fra haven)
– 1 æg
-1-2 spsk mel
-1 skvæt mælk
– 1-2 spsk havregryn
– salt og peber
Sådan gør du:
Jeg startede med at blande alle ingredientserne i en skål
og blandede det hele sammen med en ske.
– Hvis blandingen er for våd, kan du tilsætte 1spsk mere mel.
– Havregrynene er tilsat for at gøre dem sprøde,
så dem kan du udelade, hvis du ikke kan lide dem (man kan ikke smage dem).
– Du kan også bruge andre krydderier end salt og peber.
Min mor plejede at smage på farsen, men det er lige klamt nok efter min mening.
Hellere for lidt salt end for meget – du kan altid salte dem på panden.
– Når farsen har en grødagtig konsistens, stages de i magarine.
– De er færdige når de lyder “hule”, når du banker på dem.
Jeg har denne gang ikke formet dem som jeg plejer, men bare klattet dem ud på panden.
Fordi farsen var lidt våd i det, får de en svampeagtigt konsistens,
som er vildt lækker.
Velbekomme!