Rosinbrød med valnødder – Lækkert julebrød

Jeg elsker rosinbrød!
Især det fra Sallings bager.
Men nu hvor jeg ikke længere er i midtbyen til daglig,
er det lidt langt at tage,
bare for at købe et brød.

2015-12-04 16.35.29

Så! Jeg har fundet en opskrift på rosinbrød,
modificeret den lidt,
og tilsat valnødder.
Kom frem til at det egentlig er et meget lækkert “jule”brød,
som passer perfekt til de der eftermiddage med familien,
hvor de kommer til adventseftermiddagskaffe.

Adventsrosinbrød med valnødder
2015-12-04 16.15.35

Du skal bruge:
 – 500g mel
 – 75-100g smør (eller magarine)
– 50g sukker
– 50g gær
– 2dl mælk
– 1 æg
– 100-150g rosiner
– 100g hakkede valnødder (eller andre nødder)
Tænker mandler også ville være lækkert
– 1tsk salt

– 1 æg til pensling
– perlesukker

Sådan gør du:
**Hvis rosinerne er sådan nogle tørre nogle fra en pose,
kan du starte med at lægge dem i blød i kogende vand.
Så bliver de nemlig saftige igen
(Du kan også tilsætte rom eller lign. som de kan suge)
– Lun mælken og smelt smør/magarine
– Opløs gær i mælken
– Tilsæt æg og sukker
– Bland mel, salt, rosiner og hakkede nødder
– Bland godt
– Nu skal det hæve mindst 30min (til dejen er vokset til dobbelt størrelse)
2015-12-04 13.42.13 2015-12-04 13.35.04 2015-12-04 13.31.24
2015-12-04 15.06.052015-12-04 15.05.532015-12-04 15.04.22

– Hæld dejen ud på bordet (husk lidt mel under)
– Del dejen i to (det bliver nu til to brød)
– Ælt og form de to brød og læg dem på en bageplade
– Nu skal de efterhæve i min. 20 minutter

2015-12-04 15.11.00

– Tænd ovnen på 200 grader
– Snit brøddene skrå (så de ikke vælter ud over det hele)
– Pensl begge brød med æg og drys med perlesukker
– Bages i 20-25min på nederste rille ved 200 grader (uden varmluft)
2015-12-04 15.55.122015-12-04 15.57.22

*** BONUSINFO: Hvis du hellere vil lave dem ti boller,
kan du sagtens det!
Så skal de bare kun bage i 12-15min istedet, og på midterste rille 😉

** Hvis du ikke ved hvornår de er færdige, kan du banke på dem med en ske eller lign. Hvis de lyder hule er de færdige.
2015-12-04 16.15.35

Comments are closed.