Pavlova – Den perfekte dessert

Da jeg var yngre, så jeg rigtig mange programmer med Nigella Lawson.

I eet af programmerne, lavede hun en Pavlova kage!
Og selvom jeg er typen som ville glemme mit hovedet,
hvis det ikke sad fast, så har jeg aldrig glemt denne kage.
Det er i realiteten en stor mareng – men den er så luftig og lækker –
smelter på tungen som candyfloss, og kan varieres på et utal af måder.

Jeg har bagt den nogle gange, når vi har haft gæster –
og den er et lige stort hit hver gang.
Mine gæster glemmer altid, at der også er dessert – det scenarie kender du sikkert godt-
men denne her er så let, at man snildt kan spise flere stykker af den alligevel!

img_20170107_202319 img_20170107_202352
Du skal bruge:
– 1dl æggehvide
– 1/2 tsk eddike
– 150g flormelis
– evt 1spsk kakaopulver

img_20170107_170015
Sådan gør du:
– Forvarm ovnen til 150 grader
– Pisk æggehvide, halvdelen af flomelis’en, eddiken, og kakao,
til det er stift. (Det kan ikke blive så stift at du kan vende skålen på hovedet)
– Pisk resten af flormelis’en i, og pisk til den igen er stiv
– Fordel massen på en bageplade (med bagepapir) jævnt i en cirkel,
med en diameter på ca 25cm.
img_20170107_170854
– Bag den i 30-40 min ved 150 grader uden varmluft

img_20170107_200949
Når den er kølet, skal den pyntes med flødeskum og frisk frugt.
Jeg plejer blande 1 tsk vaniljesukker i flødeskummet og pynte med de små, blå kernefri druer, eller friske jordbær om sommeren.
img_20170107_201216
Her er pisket ca 1/4l og mængden passer perfekt!
Drys evt med ristede nødder til sidst.

img_20170107_201732 img_20170107_201727

One Comment:

  1. Pingback: Puster du Påskeæg? Tips til hvordan! - Pennys

Comments are closed