Hjemmelavet Mayo

Folk har nogle gange snakket om fænomenet : Hjemmelavet Mayo.
Tit har jeg tænkt det nok var besværligt, eller svært,
lidt ligesom hjemmelavet bernaise –
hvilket jeg for øvrigt ikke kan lide,
så har aldrig taget udfordringen op.

Men hjemmelavet mayonaise er virkelig nemt,
OG som bonus bestemmer du selv hvis der skal krydderi i,
feks. Aioli (hvidløgsmayo),
og det er heller ikke proppet med alle mulige E-numre eller
konserveringer.

Du skal bruge:
– Æggeblommer (pasteurisede hvis du vil)
– olie (brug rapsolie eller lign.)
Hvis du vælger olivenolie, kommer det til at smage af det
– salt og peber
– Citronsaft
– Krydderi (i denne opskrift er der brugt sennep og paprika)

Sådan gør du:
– Æggeblomme(r) i en skål med en halv tsk sennep,
og salt + peber
(Du kan altid tilsætte salt og peber bagefter også)
2015-01-15 18.43.012015-01-15 18.45.43
– Pisk til det er godt blandet sammen
– Tilsæt olie, lidt efter lidt, til mayoen har en konsistens,
hvor den ikke slipper piskeriset.
2015-01-15 18.51.44

Nu kan du tilsætte lidt citron,
eller hvad du har lyst til.
Min mayo blev lidt for salt –
bemærk at den jo ikke opløser al saltet med det samme,
men “trækker” så smagen bliver kraftigere.

Nu kan du tilsætte hvad du har lyst til,
(Der kom paprika i min).
2015-01-15 18.56.23
Sæt den på køl og brug den når du har lyst 🙂

2015-01-15 19.20.21

Er du enig - eller oplever du noget andet?