Nu tog onsdagshelten svampene fra jagten,
og lavede noget stuvning af –
så jeg har tilladt mig at købe en bakke til denne opskrift.
Men altså, i praksis, kan du bruge de svampe som du gerne vil.
For at få en lækker efterårsret, som svampesuppe,
skal du bruge:
– 500g svampe
– 1ds majs
– lidt smør
– 1/2 løg
– 1/2l fløde
Sådan gør du:
– skær svampene i skiver
– hak løget i tern
– Smelt smøren i en gryde
– Sauter løg og svampe med lidt salt, til løgene er klare
– Hæld en 1/2l vand til og lad det simre i 30 minutter
– Tilsæt evt en boullionterning (Kylling for “fed” smag, grøntsag for kraftig smag)
– Tilsæt lidt mere vand (1/4-1/2l.)
– Lad suppen blive varm igen (Den køler når vandet kommer i)
– Tilsæt fløden lidt af gangen
– Smag til med krydderi
Til allersidst tilsættes majs,
da de kun skal have små 5-10min i den varme suppe
Alternativt kan du lægge majsene i skålen og hælde suppen over.
Pynt med Forårsløg.
Server evt med et stykke flute og måske en krydret salat.
Bon Appetit!