Chutney med koriander og nektariner

Det bedste ved sommeren,
er alle de her friske råvarer som man kan lave
alle mulige lækre ting med!

Jeg havde en bakke nektariner,
som var blevet lidt bløde.
(Jeg kan bedst lide dem hårde og sprøde)

I Berlin, havde jeg set chutney med koriander og æble,
og har tilfældigvis en køkkenhave hvor korianderen er
gået lidt amok.

IMG_1779

Du skal bruge:
– 1kg nektariner
– 2 rødløg
– Koriander (en god håndfuld efter hakning)
– 2 fed hvidløg
– 1dl edikke
– 7spsk sukker
– 1tsk salt
Hvis det ønskes:
– 1 chili
– hindbær (Havde lige en håndfuld fra haven)

Sådan gør du:
– Hak det hele.

IMG_1781
Jeg har ternet nektarinerne og løgene.
– Smid alle ingredientserne i en gryde

IMG_1783 IMG_1784
– Lad det simre ved lav varme i ca. 1-1,5 time.
IMG_1786

Det dufter genialt på nuværende tidspunkt

– Skold glassene og skyl dem med atamon
(Hvis du vil have atamonen i selve chutneyen,
er du nød til at lade den køle lidt,
da atamon mister virkningen ved 100 grader).
IMG_1788

– Hæld det på glas og sæt mærker på 🙂
IMG_1789
Spis dem om nogle dage, eller gem dem til kolde dage,
hvor du har lyst til lidt sommer.

Det er iøvrigt en rigtig hyggelig gave-ide 🙂

Comments are closed.