Fransk Løgsuppe

Jaja – så lyder løgsuppe da ikke super tiltalende –
men jeg garanterer – det smager GENIALT!

Onsdagshelten har været i køkkenet,
og jeg har taget billeder og forsøgt at få hans franske accent til at give mening.
(Han taler med tyk fransk accent, når han laver fransk mad)

Du skal bruge:
– 1kg løg
– 1 glas hvidvin
– 2 boullionterninger
– skvæt cognac (eller portvin)
– Et flute eller bröd
– Ost (mozarella eller noget med smag)
– lauerbærblade
– Balsamico
– smør
– Peberkorn

Sådan gør du:
– Skær løgene i skiver (så du får løgringe)
2014-11-02 18.49.09
– Svits dem ved vag varme i ca 50-100g smør
– Nu skal de bare stå der og stege ved svag varme,
til væden fordamper og de begynder at karamelisere
(Det dufter helt fantastisk!)
2014-11-02 19.23.44
– Skær brødet i skiver/tern og smide dem i oven på 200 grader,
indtil de er ristede helt tørre
2014-11-02 19.34.34
– hæld 1,5l vand og boullionterningerne ned til løgene og bring det hele i kog
– Nu hælder du hvidvin, cognac/portvin og balsamico eddike ned til løgene
2014-11-02 19.46.03
– Lad det simre i 20 minutter
– Find nogle skåle som kan tåle at komme i ovnen
-Hæld løgsuppe i, læg brød ovenpå og top af med ost
2014-11-02 20.05.49
– Så skal de i ovnen på 200 grader indtil osten er smeltet
(brug ikke varmluft – så bliver osten branket)

2014-11-02 20.13.44
– Server!
Velbekomme!

Comments are closed.