Folk der kender mig ved,
at jeg ELSKER sushi
(som næsten 99% af andre piger).
Sidst på ugen skal vi ud og spise sushi,
på en af restauranterne i Aalborg,
som har den her fantastiske buffet –
og jeg glæder mig helt utroligt meget!
Nu hat jeg også den sidste tid, haft ret travlt med både praktik,
opgave(r), fritidsjob og alt det her jule-noget som man jo også skal bruge krudt på.
Så det blive fantastisk at kunne shoppe de sidste gaver
og tage ud og spise lidt lækker sushi!
Mit praktikforløb slutter her på fredag, og det er faktisk lidt trist.
Det har været helt vildt hyggeligt og fagligt må jeg indrømme at jeg også er blevet godt udfordret. Jeg var den eneste på stedet, som havde lært noget om processer osv.,
så jeg blev hurtigt “eksperten” og havde oveni ingen, som jeg kunne spørge –
hvilket tvang mig til at lære det hele selv.
Meget givende.
Så nu skal jeg igang med resten af opgaven,
før jeg kan kalde det juleferie
(i hvert fald fra uni – skal jo stadig passe mit arbejde).
Onsdagshelten har ferie fra på fredag, og helt indtil januar –
det bliver helt sjovt at have ham hjemme hver dag,
og rent faktisk have muligheden for at kunne lave noget sammen,
istedet for at det bliver begrænset til de weekender,
hvor jeg ikke er på arbejde.
Dejligt 🙂
Tilbage til Sushi’en!
Har du nogensinde prøvet at lave det selv?
Det er virkelig nemt og med lidt øvelse, ser det også pænt ud.
Onsdagshelten er god til at lave det –
måske er det fordi jeg ikke er så tålmodig…
På nettet kan du finde tusindvis af opskrifter,
og fremgangsmåder, som du kan søge dig frem til.
(vil ikke lave en opskrift, fordi det er ikke sikkert det er den,
som du bedst kan lide, eller synes er den nemmeste måde).
Jeg vil dog give dig nogle tips.
Generelt; kog risene om eftermiddagen, så de er kølet til når du skal bruge dem.
Stil dem ikke i køleskabet, men stil dem et køligt sted istedet –
køleskabet gør dem hårde og irriterende at arbejde med.
Du skal bruge risvineddike og lidt salt+sukker,
som du skal blande i risene mens de er varme (efter de er kogt).
Smag dig frem til din favoritsmag.
Til at rulle sushien med, skal du bruge en bambusmåtte –
der er andre måder, men den her er klart den letteste.
Husk at fisken som du lægger på,
skal have været frosset – spørg evt. fiskehandleren –
frosten slår parasitter og bakterier ihjel,
så du ikke får ondt i maven.
Husk du kan bruge alle mulige grøntsager i din sushi –
det skal ikke være det som står i opskriften,
men kan være gulerødder, peberfrugt og hvad du lyster.
Gør det til en leg at finde på lækre smagskombinationer!
Husk at købe wasabi – det hører sig til.
Er du sammen med nogen som ikke kan lide det,
kan du nøjes med at stille det frem,
så dem som vil, kan blande det i deres soya.
Et lille fif;
I daglivarebutikken, ved siden af soya, eksotiske blandinger og saucer,
står typisk noget som hedder Ketjap manis –
det er sød soya – og smager temmelig godt til sushi,
med feks mango i.
Hvis du mangler inspiration, så tjek din lokale sushipushers’ menukort –
typisk skriver de hvad der er i.
Mangler du ingredientser, som ikke lige er i dit supermarked,
så tjek sushibutik.dk
De har både startpakker, riskogere, opskrifter og spisesæt,
så du kan få den rigtige stemning, mens du laver sushi!
Velbekomme!