Jeg handler næsten hver dag,
fordi de ofte har fine tilbud.
Ofte i min Fakta har de nedsat pris på grønsager,
og i min Kiwi har de ofte nedsat pris på kød.
Så jeg faldt over en masse peberfrugt,
hvorefter en kollega fra min praktikplads fortalte mig om
Rød peber Relish.
Så jeg tænkte at det måtte da være helt perfekt!
Jeg elsker syltede ting,
så jeg satte mig for at lave en relish med rød peber –
og den blev faktisk rigtig lækker.
Opskriften får du her:
Du skal bruge:
– Røde peberfrugter (2/3 dele)
– Rødløg (1/3 del)
– Eddike (brugte balsamico og æbleeddike)
– Sukker (jeg brugte brun farin)
– Krydderier (Salt, peber, chili)
– Smør
Sådan gør du:
– Snit løgene enten i skiver eller tern
– Snit peberfrugterne i tern eller skiver
– Svits løgene i smør med lidt salt til de er bløde
– Tilsæt eddiken (ca. 1/2dl balsamico og 1/2 dl æbleeddike)
Du kan altid tilsætte mere når du kommer længere hen 🙂
– Tilsæt 3spsk brun farin (igen – du kan altid tilsætte mere)
– Når farinen er smeltet, hælder du peberfrugtternene i
(Jeg var vist lidt optimistisk med gryden, heldigvis så krymper de når de bliver varme)
– Så skal det bare stå og hygge sig lidt på medium blus.
– Når alle peberfrugterne er varme, kan du begynde at smage det til.
Læg mærke til der er en del væske nu.
Nu kan du tilsætte mere salt, sukker og eddike – alt efter om du vil havde det sødere, mere surt eller sødt.
– Jeg hældte chili, salt og både mere sukker og æbleeddike i.
Når det ser sådan her ud, så er det klar til at komme på glas:
– Peberfrugterne må godt stadig være lidt sprøde – de kommer til at stå i et glas med varm lage, så de skal nok blive blødere.
– Nu kan du hælde dem på skoldede, rene glas.
Bum – spis dem med det samme, eller gem dem et par uger –
de fungerer også som en rigtig lækker gave.
Værså god – Rød peber relish med rødløg og chili.
Megalækkert tilbehør til feks kylling eller skinke.