Jeg er, i min mindre selvtilfredse periode, begyndt på LCHF igen.
Egentlig mest fordi jeg gerne lige vil se,
om jeg kan nå at få et resultat,
inden jeg giver op igen.
Sådan er jeg nemlig.
Eet af problemerne ved det har så været sovs.
Jeg elsker sovs – men der er bare desværre tit mel eller jævning i.
Jeg ved godt at jeg kunne nøjes med en smule,
men for ikke at være helt kontrol-freak agtigt med kulhydrattællingerne,
har jeg valgt at gå udenom de ting,
hvor jeg ikke kan overskue mængden af kulhydrater.
Min svigermor – jaja, jeg har selv stjålet ideen,
fandt så på at lave sovs
(Fordi den kære sjæl synes det var synd for mig)
med blomkål og fløde.
Det skal du bruge:
– Blomkål
– Fløde
– evt krydderi
Sådan gør du:
– Sæt blomkål i en gryde med lidt vand til at koge med låg
– Lad det koge/dampe i 10-15min for fuld smadder
– Hæld vandet fra og tilsæt fløde
– Lad fløden blive lidt lun og derefter tager du stavblenderen og blender
– Nu er den lidt tyk, og nu kan du tilsætte lidt mere fløde.
– Sæt det over igen og denne gang på mellem varme
– Lad det blive lidt tykkere, og tilsæt de krydderier (Eller grøntsager) du har lyst til.
Sådan: Så er der sovs!