Key Lime Pie – Lækker til eftermiddagskaffen

Jeg er tit fascineret af det amerikanske køkken
(og mange andre i øvrigt også).

Jeg faldte over denne lækre tærte engang for længe siden,
og har altid gerne ville lære at lave en,
og en kold søndag kom svigermekanikken til kaffe,
så jeg tænkte, at denne måtte da lige være sagen.

2015-10-24 16.24.38

Den er supernem at lave,
selvom den kræver lidt specielle ting,
og ser lidt svær ud.

Du skal bruge:

Til bunden:
– 300g Digestive kiks
– 115g smør
– 50g sukker

Til cremen:
– 6 æggeblommer
– 1,5dl limesaft
– 1ds kondenseret mælk

Til marengstoppen:
– 6 æggehvider
– 200g sukker
– 1spsk limesaft

*Limesaften kan enten presses af ca. 6 limefrugter,
eller du kan købe autolime (den der grønne, limeformede saftbøtte).

Sådan gør du:
– Tænd ovnen på 175 grader
Vi starter med bunden:
– Knus kiksene til krummer
– Smelt smørret i en gryde
– Bland kiksene med smørret i gryden og tilsæt sukker
– Bland det samme og fordel i en 23-26cm tærteform
– Bag bunden i ca 10 minutter ved 175 grader
2015-10-24 14.32.29
(Tag den ud og lad den køle, når den er færdig. Lad ovnen stå tændt på 175)

Derefter går vi til cremen:
– Pres limefrugterne (spring denne over hvis du har autolime)
2015-10-24 14.33.06
– Del æggeblommer fra hviderne, i hver deres skål
2015-10-24 14.38.39
– Bland limesaften (pånær en spiseskefuld) og den kondenserede mælk med æggeblommerne.
2015-10-24 14.42.27
– Pisk til det er godt blandet og fordel det i tærtefadet – ovenpå bunden

2015-10-24 14.49.012015-10-24 14.50.41
– Bag cremen i tærtefadet, i 20 minutter på 175 grader.

– Marengstoppen:
Mens cremen bager, kan du lave toppingen.
– Pisk æggehviderne stive
– Tilsæt 0,5dl af sukkeret og limesaften og pisk dem stive og seje
– Vend resten af sukkeret i marengsblandingen, med en dejskraber – forsigtigt.
2015-10-24 15.08.13 2015-10-24 15.11.52

Når tærten er kommet ud af oven,
2015-10-24 15.22.31
fordeles marengsmassen over den bagte creme.

Fordi marengsen udvider sig,
skal du sørge for at lægge hoveddelen af marengsen på midten af tærten
(Det vidste jeg ikke – som du nok kan se).
Når du har fordelt massen på tærten, skal den bages igen, ved 175 grader.
Dette er i ca. 15min, eller indtil marengsen er gyldenbrun.

2015-10-24 15.25.13
2015-10-24 15.40.43 2015-10-24 15.40.48

Så er din tærte færdig og nu skal den bare køle 🙂
Bon Appetit!

Comments are closed.