Jeg ELSKER barbecue!
Så meget, at jeg har givet mig til at undersøge hvordan man laver det selv,
kombineret de opskrifter jeg synes var bedst –
og NU deler jeg den med dig.
Jeg bruger den til alt muligt –
men mest til Turbo-pulled pork/chicken.
Perfekt i et flute eller burgerbolle,
(Der skal nok komme en opskrift på LCHF burgerboller snarest)
med coleslaw til.
Du skal bruge:
– 1 lille løg
– 2-3 fed hvidløg
– lidt olie
– salt, peber, chili og paprika
– brun farin (Er du på LCHF, så brug Sukrin)
– 1ds tomatpure
– Eddike (jeg bruger æbleeddike og balsamico)
Sådan gør du:
– Hak løg og hvidløg og put dem i en gryde med lidt olie og lidt salt
– Svits til løgene er klare
– Så tager du tomatpure (jeg bruger en stor 140g dåse)
– Hæld i gryden og lad det svitse med i 6-7 minutter
(Husk at røre i det)
– Godt, nu tilsætter du ca 1/4 dl eddike
(jeg bruger halv æbleeddike og halv balsamico)
Hold vejret når du hælder det i – eddiken er MEGET skarp i lugten,
når den fordamper.
– Rør i det et par minutter og tilsæt nu 1/2 dl vand
(Nu ser det efterhånden ret godt ud ikke? )
– Nu kan du tilsmage det med krydderier
Jeg bruger salt, peber, chili og paprika – men du kan bruge det du har lyst til.
– Til allersidst tilsætter du 4 tsk brun farin og lader det smelte.
– Når farinen er smeltet er den færdig 🙂
Hvis du nu skal bruge den til pulled pork/chicken,
så plejer jeg at skære kødet i rektangler,
(husk at skære MED fibrene),
lægge kødet i et fad,
hælde den varme barbecue over,
lægge låg på fadet,
og smide det i ovnen på 170-200C,
i mindst to timer.
Når retten er færdig, kan du trække kødet fra hinanden med to gafler,
og lægge det i dit brød.
Velbekomme!
Yum! #barbecue #pulledchicken #nicedinner pic.twitter.com/npbwq1nWZs
— Penny (@PennysDK) 9. oktober 2014