Oopsie opskrift – LCHFbrød

Jeg er ikke en sylfide  – nærmere sylfede.
Så i forsøget på at blive lidt slankere, måske også lidt sundere,
er jeg hoppet på en LCHF/Keto/lavkarbo/hvad det nu ellers hedder.

Det geniale ved LCHF er, at man må spise fløde og kød –
og endda chokolade og kokos!
Altså – mindre chokolade – men alligevel.
Og det er til at gå til!
Ganske enkle regler, og hvis man er i tvivl, er som tommelfingerregel muligt at spise en smule, ellers findes der sikkert et alternativ.
Det er også nemt nok, når man spiser ude, hos venner eller lign.,
for der er næsten altid noget, som man kan spise.

En anden fordel er, at det er blevet en mere “kendt” livsstil,
så derfor kan man få flere og flere LCHF-venlige varer og menuer.
Se feks. her : Helsebixen
Helsebixen har en hel kategori som hedder LCHF,
– og det er jo lidt smart, hvis man lige har lidt svært ved at øverskue det store udvalg.

I dag fik vi osso buco!
Jeg fik blomkålsris og oopsies som tilbehør,
og gutterne fik selvfølgelig kartoffelmos

(Intet billede af anretningen – Den forsvandt før jeg nåede det)
Det er lavet i slowcookeren, med grøntsager, og har bare stået og hygget sig hele dagen.

Nårh ja – Kender du oopsies?
Det er en relativt kendt LCHF opskrift,
på noget som minder om brød.
Hvis du, som jeg, godt kan li’ at lægge osten på noget.
De bygger på æg og ost, kan krydres med næsten hvad som helst,
og indeholder 0,9g kulhydrat per 100g
(ift. min beregning – ,måske nogen kan få det til en smule mere/mindre – men det er næsten ingenting).

Opskrift på Oopsies

Du skal bruge:
– 3 æg
– 100g neutral smøreost (feks philadelfia)
– 1/2 tsk Bagpulver
– 2 tsk Fiber Husk
– En knivspids salt
– Det som du vil drysse med

Sådan gør du:
– Start med at tænde ovnen på 150 grader
– Del blommerne fra hviderne
– Pisk hviderne stive
– Pisk de andre ingredienser godt sammen
– Vend roligt blommeblandingen sammen med æggehviderne

Nu har du en lidt skumagtigt blanding, så det nemmeste er at tage en ske,
og klatte det på bagepapir.
Lav 8 lige store klatter, og jævn dem lidt ud med skeen,
så de er lige tykke. Mellem 0,5-1 cm i tykkelse passer fint.

Drys med noget hvis du har lyst – det kan være sesamfrø, kanel, salt eller her, hvor jeg har drysset med paprika for en sød og let røget smag.

Bag dem i 25 min ved 150 grader.
(Uden varmluft)

Du kan lave 4 eller 6 istedet for 8,
hvis du mangler en lille tortilla eller en burgerbolle –
det er virkelig kun fantasien der sætter grænser!
Det smager dejligt – og giver den her brødagtige følelse, som man mangler sommetider.

Velbekomme!

 

Er du enig - eller oplever du noget andet?