Lillebrors halskæde

Min lillebror og jeg, har i mange år været ret tætte. Vores forældre (og pap) døde for mange år siden efterhånden, hvilket har bevirket at vi har haft en, tror jeg, stærkere relation end hvis de levede endnu.

Min lillebror har, ligesom jeg, haft rigtig svært ved at finde ud af, hvad hans liv skulle indeholde af profession. Han har været ufaglært alle mulige steder, han har været værkstøjsmager, tømrer, og alle mulige ting som lige fangede hans interesse, omend kortvarigt.

Ikke fordi han har haft problemer med andre ting – han har generelt altid vidst hvad han ville og ikke ville, men hans hvad hans uddannelse skulle være, har været hans udfordring. I år bliver han 30 år gammel – -min lille lillebror! Tænk at han kan blive 30 når jeg kun er 29 (sådan ca).

Den perfekte gave

I år blev han også færdiguddannet (meget stolt søster) og i år fik han også en lille sød datter. Det er så stort – og jeg måtte jo finde en gave som passede – for gave det skulle han have. Og gerne en der markerede tyngden af det, som han har brugt så mange år på at opnå.

Jeg fik lokaliseret den ene af vores mor og stedfars forlovelsesringe – hvilket jo er helt perfekt! Efter en hurtig søgning, fandt jeg ud af, at der er en guldsmed i Brønderslev, som er “selvstændig”. Altså som ikke er en del af de store kæder – ikke at jeg har noget i mod dem, men jeg synes bare, på en eller anden måde, at det er mere troværdigt og romantisk med en lille guldsmed.

Forlovelsesringen – den var rund engang…

Omsmeltning af guldringen

Jeg fik fat i dem, og de ville hjertens gerne hjælpe mig. Den søde ekspedient var meget imponeret over historien og vi blev enige om, at guldringen skulle smeltes om, til et vedhæng til en halskæde. Det kunne guldsmeden sagtens hjælpe mig med.

Det blanke vedhæng

Som sagt, så gjort. Jeg fik smeltet ringen om til et rigtig fint ovalt vedhæng. Så skulle jeg bare finde ud af, hvad der skulle være på. Jeg tænkte på forskellige ting, men blev alligevel enig med mig selv om, at det skulle være hans stjernetegn. Mere specifikt, skulle det være stjernekonstellationen.
Så da vedhænget var smeltet om, fik jeg graveret konstellationen Krebsen ind på det. Det blev så fint!

Vedhænget efter graveringen

En af udfordringerne ved det, er jo at både gravering og vedhæng ikke måtte blive for feminint, fordi det jo er til en voksen mand (også selvom han er en dreng i mit hovedet). Jeg fandt heldigvis en maskulin guldkæde mellem noget arve”sølv”. Ellers kunne det nemt have blevet en bekostelig affære – ikke at han ikke fortjener det, men det var jo ikke helt billigt at få smeltet om, og jeg er jo kun offentlig ansat. Låsen trængte til at blive lavet (eller få en ny fjeder faktisk), men det kunne hun lige klare på et par minutter. Jeg fik dog en ny lås i, af en anden type dog. Tænk sig, hvis man skulle have en ny lås magen til den der sad på, ville det koste 400 kr – ork gud jøsses tænkte nordjyden!

Endelig Færdig.

Som jeg kiggede på mens guldsmeden pakkede den ind, kunne jeg næsten ikke vente med at han skulle pakke den ud. Det er det bedste – at give meningsfyldte gaver! Jeg nærmest løb ud af butikken, mens jeg havde telefonen i hånden og ringede til brormand. Han kunne godt høre på mig, selvom jeg selv synes min kaffeinvitation var lidt henkastet, at jeg VIRKELIG gerne ville have de kom til kaffe. Så det gjorde de. Samme aften endda.

Min historie ender lykkeligt, med en voksen mand som bliver så rørt, at han lige må rømme sig og være stille et øjeblik efter han har åbnet pakken. Så selvom at det var lidt til den dyre side, og jeg slog dimissionsgave og fødselsdagsgave sammen, så var det det hele værd!

Lillebrors nye halskæde

Nogle af linkene er affiliate, hvilket betyder  jeg et par reklamekroner hvis du trykker dig ind og handler gennem dem. Det påvirker naturligvis ikke dig eller din pris, men jeg får et lille bidrag som udelukkende går til at drive bloggen  😉

Comments are closed.