Boller i Grøn karry med spidskål – Godt til januarkuren

Vi er blevet enige om,
at spise lidt sundere,
og jeg fandt derfor på denne lækre januar-ret.
(Man kan også godt spise den i de andre måneder)
Oveni er der et tip til, hvordan du laver de nemmeste boller –
istedet for du skal til at blande fars osv., hvilket også forkorter
tilberedningstiden en del 😉

Mængden svarer til 3-4 pers.
Eller i vores tilfælde, 1 gang aftensmad, madpakke
og aftensmad til onsdagshelten dagen efter.

Du skal bruge:
500g medister
1 spidskål
1 løg
1 glas grøn karrypasta
Grøntsager (jeg har brugt en frossen wokblanding og ærter)
Et skvæt mælk (eller vand)

Sådan gør du:
– Start med at sætte vand i en gryde til at koge – evt med en boullionterning i
(det er til bollerne)
– Mens du venter, skærer du spidskålet i skiver på tværs
– og hakke løget
img_20160106_173413.jpg img_20160106_173435.jpg

– Når vandet koger, klemmer du bollerne ud af medisteren.
Her er det også en fordel at skære selve skindstykket af, efterhånden som du kommer frem.
– Plop bollerne i vandet – de er færdige når de flyder ovenpå – læg dem i en skål
img_20160106_173755.jpg img_20160106_175236.jpg
– I en ny gryde (eller når du har kogt bollerne og tømt vandet ud),
hælder du lidt olie og det hakkede løg i.
– Drys lidt salt over løgene og vent til de er bløde
– Tilsæt karrypastaen og vend rundt med løgene
– Tilsæt ca. 4-500g grøntsager
– Vend det hele rundt og tilsæt lidt mælk/vand/fløde eller måske en grøntsagssuppe fra den anden dag (Som jeg gjorde).
img_20160106_175016.jpg img_20160106_175224.jpg
– Når grøntsagerne er varme, kan du tilsætte væde som du synes,
i forhold til den konsistens du gerne vil have.
– Smag til med salt, peber, krydderi
img_20160106_182707.jpg
– Find en pande og hæld lidt olie på og smid spidskålen oveni
– Tænd panden på “over medium”
– Men du venter på panden bliver varm, tilsætter du bollerne i karrysovsen
og lader dem koge med
– Når panden er varm, drysser du lidt salt og peber over spidskålen og vender dem rundt på panden, indtil de er bløde.
img_20160106_183000.jpg

– Tilsæt evt lidt græskarkerner til kålen
og drys evt. tørrede bær over når det er færdigt

– Server med stor appetit 😉

Comments are closed.